Retro inspirerade örhängen

retro-inspired-earringsBygone mode verkar inte hålla svunna dessa dagar som retro och vintage stilar dominerar mode, oavsett om de är original eller inspirerade stycken. Även om du inte är helt på retro bandwagon, det finns sätt att införliva en bit av den gamla skolan stil på din stil utan överväldigande det, och ett sätt är ett par retro inspirerade örhängen. Precis som alla andra modeaccessoar, örhängen är mångsidig och delikat, de kan accent en outfit utan överväldigande den samtidigt göra ett uttalande. Men eftersom så många decennier av fab mode har gått före 2014, hur vet du vad era av retro är rätt för dig?

Första saker först: bedöma din nuvarande garderob. Vad är din övergripande stil? Detta kommer att avgöra vilken typ av uttalande örhänge som fungerar bäst för dig. Är du en för djärva mönster och vinklar? Då kanske ett par ljusa, geometriska 80-inspirerade örhängen är din grej. Eller är din garderob snygg och allt om tidlös elegans? Då kanske 50-pärlor är mer din grej. Det beror helt på din egen stil, eller om du vill bryta din stil. Kanske vill du ge din lilla svarta nytt liv. Då kanske ett par av 70-talet inspirerade långa kedja örhängen kan ge dig det utseende du söker. Cocktail smycken är också en annan stor väg och ser bra ut med de flesta stilar, åberopande av glitter och glamour i rytande 20-talet. Dessa stil örhängen eller alla smycken, ser sig som hemma oavsett om du ska ut på en finare middag eller ut till partiet.

Vad händer om du inte är riktigt säker på om du vill engagera sig i en viss retrostil? Om du är mer av en modern fashionista, ska du inte leta längre än de flesta samtida gjort örhängen. Retro är alltid i stil, och samtidigt köpa en Bonafide tappning lappar alltid gör för en bra samtalsämne, kan du alltid titta in i mer moderna stilar som lånar redskap från tidigare modet. Detta sätt kan du fortfarande ser modern och trendig samtidigt lägga lite av retro väderkorn. Ta det bästa av två världar i din modeaccessoar arsenal utan att behöva engagera sig i en viss epok, om du är osäker. Eller så kan du även titta på moderna omtolkningar som hjälper dig att välja vilken stil vintage objekt kan vara värt att köpa.

Förr eller senare kommer alla moderna stycken du för närvarande äger ser nytt liv i framtiden. Chansen finns, mammor, mostrar och andra släktingar har några stora bitar som de har sparat från sin ungdom som är nu tillbaka i stil. Inte bara kan du ge nytt liv till gamla stilar, men för gamla familjeminnen också.